Задържаната вчера дознателка от Първо РУП-Благоевград Розалина Кьосева е с четири обвинения.

Първото, което е започнато миналата година и по което е образувано досъдебното производство, е за престъпление против правосъдието. Събрани са доказателства и за документно престъпление, за престъпление по служба - споделяне на информация, която е служебна тайна, както и за лично укривателство.

Това стана ясно на брифинг в Благоевград, в който участие взе и говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Стана ясно и че дознателката е изнасяла вътрешна информация до излежаващ присъда в момента в Бобов дол поради лични отношения, а не за пари.

Разследването на Вътрешна сигурност в Благоевград е от 3-4 месеца

Разследването на Вътрешна сигурност в Благоевград е от 3-4 месеца

Задържана е разследващата полицайка, която помагала на крими контингента

Данни за нерегламентираните контакти на Кьосева е имало още преди година, но в края на миналата година разследващите са успели да съберат достатъчно доказателства, за да започне производство. Със заповед на главния прокурор са били ангажирани следователи от Национална следствена служба. При разследването са използвани СРС-та, допълнително са разпитани множество свидетели.

Утре предстои да бъде поискана мярка за неотклонение "задържани под стража" за Розалина Кьосева.

Припомняме, вчера спецакция се проведе в ОДМВР Благоевград, където се помещава и Първо РПУ. По-късно беше претърсено и жилище в благоевградския квартал "Еленово", собственост на Георги Кьосев - началник "Охранителна полиция", който е баща на обвинената