Данните на полицията за разследващ полицай от ОДМВР-Благоевград, която е оказвала помощ на криминалния контингет с вътрешна информация, се разследва от 3-4 месеца. Повече подробности за днешната спецакция на прокуратурата и отдел "Вътрешна сигурност" в ОДМВР-Благоевград разкри министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

В момента служителката е задържана и се извършват процесуално-следствени действия.

Вътрешна сигурност влезе в МВР-Благоевград
Обновена

Вътрешна сигурност влезе в МВР-Благоевград

По неофициална информация акцията е насочена срещу дознател от Първо РУП

Припомняме, акцията на "Вътрешна сигурност" от тази сутрин в Благоевград е насочена срещу дознател от районното управление. Става въпрос за жена, която е оказвала помощ на криминалния контингент с вътрешна информация, а баща ѝ е началник на сектор в ОДМВР-Благоевград.

Малко по-късно стана ясно и че униформени са нахлули и в апартамент в благоевградския квартал "Еленово", в който живеела разследващата.

Маринов на няколко пъти отказа да даде повече информация с мотив, че се извършват процесуално-следствени действия и прокуратурата трябва да излезе с официални данни.

БГНЕС инфорамира, че по обяд е обискирано жилището на Георги Кьосев - началник "Охранителна полиция" към областната дирекция. В 12.40 часа той напуснал жилището си, придружаван от служители с качулки и прокурори. Кьосев влязъл в автомобила на прокуратурата. Придружаващите обаче заявили, че той не е задържан.

На въпрос за проверяваната от ОЛАФ обществената поръчка за 290 автомобила за високопроходими условия, обявена вчера на брифинг от зам.-министъра Красимир Ципов, Маринов заяви, че информацията, която към момента може да даде, е, че има такова разследване, което е по сигнал.

През ноември месец идвала комисия от ОЛАФ, през 2019 г. също идвала такава комисия и това, което зависи от МВР е да окаже пълно съдействие, с което да бъде проверено абсолютно всичко.

Припомняме, вчера на брифинг в МВР зам.-министърът Красимир Ципов припомни, че по време на временното правителство "Герджиков" МВР шеф беше Пламен Узунов. Тогава е била сключена и обществена поръчка за доставката на колите. Същата процедура е обект на проверка от ОЛАФ.

Маринов разпоредил на дирекциите, които се занимават с обществени поръчки, да оказват пълно съдействие по случая.

Снимка 414282

Източник: БГНЕС

МВР към Елена Йончева: Спрете с манипулациите и спекулациите!

МВР към Елена Йончева: Спрете с манипулациите и спекулациите!

Ципов недоумява как Йончева не прави разлика между бежански лагер и временен кризисен център