Предприети са всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящия футболен мач за купата на България. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

Мачът ще играе на 24 май, сряда, от 18.30 часа на Националния стадион "Васил Левски". Мачът е между отборите "Лудогорец" и "Ботев Пловдив"

Служителите на СДВР ще следят по време и след провеждане на футболната среща за недопускането на инциденти на територията на града.

От полицията уточниха, че за организирано пристигащите в столицата фенове на участващите отбори са обособени зони за паркиране на превозните средства.

Привържениците на "Ботев" могат да използват паркинга пред 3 и 4 вход на сектор "Б" на стадиона. Пристигащите фенове на "Лудогорец" могат да използват паркинга пред сектор "Г".

Всички посетители на футболния мач ще бъдат щателно проверявани на изградени контролно-пропускателни пунктове. Органите на реда няма да допускат зрители във видимо нетрезво състояние. Те ще следят също за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри).

Няма да се допускат хора с наложена съдебна забрана за посещение на спортни събития. На територията на стадиона ще се допускат малолетни само с пълнолетен придружител. Те ще трябва предварително да попълнят декларация, която може да се изтегли от интернет или да се вземе от касите на стадиона.

Частна охранителна фирма ще се грижи за охраната на спортната среща. Тя ще следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. Охранителите ще бъдат подпомагани от полицаи, които ще се намесват в случай на необходимост.

От полицията призовават зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона - в 16.30 часа. Това е нужно, за да се избегне струпване.

Привържениците на победилия отбор ще останат на стадиона до оттеглянето на противниковите фенове. Това действие ще бъде предприето от съображения за сигурност.