Камион с полуремарке с бургаска регистрация отнема предимството в района на Автогара - Айтос и причинява катастрофа с пресичаща пешеходка. След което блъска намиращите се по ул. "Хаджи Димитър" и вероятно изчакващи червения сигнал на светофара седем пътни превозни средства. Сред тях има и миробус, съобщават от МВР-Бургас.

По-късно комисар Калоян Калоянов, началник на ОД на МВР Бургас, уточни, че ударените автомобили са общо 12. 

От инцидента джип с търговишка регистрация се самозапалва, като пътуващата на задната седалка 28 годишна жена от Търговище загива на място.

Към момента в посока УМБАЛ - Бургас са откарани шестима пострадали - трима от тях са със среднотежки наранявания. 

По първоначални данни причината за инцидента е скоростта, с която се е движил. Ще бъде изчакана обаче техническата експертиза.

Шофьорът на камиона е 51-годишен несебърлия, движещ се от Руен. Бил е тестван - за употреба на алкохол тестът е отрицателен, но е установена употреба на наркотици.  Самият шофьор е в добро здравословно състояние и не е пострадал.

Снимка 495708

Източник: БГНЕС

Айтоската улица "Хаджи Димитър" е затворена за движение, като на място работят полицейски екипи от сектор "Пътна полиция" ОДМВР - Бургас, Районно управление - Айтос и служители от "Пожарна безопасност и защита на населението" - Айтос.

Предстои извършване на оглед на местопроизшествието. Пътният трафик в посока от и за Руен се извършва през обходен маршрут.

Причините за инцидента са в процес на изясняване.

Снимка 495709

Източник: БГНЕС