Дрогиран водач беше задържан след гонка с полицията в Бургас, съобщават от Областната дирекция на МВР.

На 23.07.т.г. около 19.00 ч. в района на КПП - Пода до кв. Крайморие служители от Гранична полиция подали сигнал за спиране на лек автомобил Мерцедес, със софийска регистрация. Водачът обаче не се подчинил и продължил движението си в посока Бургас.

Започнало преследване.

Автомобилът преминал през главни улици в Бургас и се насочил към местността «Върли бряг» по черни пътища. В центъра на Върли бряг, поради движение с несъобразена скорост Мерцедесът блъснал два служебни автомобила, паркирани с цел блокиране на пътното платно, като единия от тях отскочил и наранил полицейски служител. Същият е прегледан в УМБАЛ - Бургас и освободен за домашно лечение с фрактура на лявата ръка, без опасност за живота.

В опит автомобила да бъде спрян са произведени изстрели със стоп-патрони. Засегнат е втори полицейски служител, който е настанен за наблюдение в хирургично отделение на УМБАЛ-Бургас.

Мерцедесът е спрян на входа на Средец. Задържани са водачът - 29 годишен криминално проявен и осъждан мъж от ямболското село Джинот и неговия 41 годишен спътник от Зимница.

Водачът е тестван за алкохол и за наркотици. Пробата му за употреба на амфетамин и метаамфетамин е била положителна. Тестван е и мъжа от Зимница, като алкохолната проба е била отрицателна, а за наркотици - положителна на метаамфетамин.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.