Възможно е да се повдигнат нови обвинения за смъртта на Яна Кръстева.

Това стана ясно днес по време на брифинг на Стефан Рачев - наблюдаващ прокурор делото за убийството на Яна Кръстева. На брифинга присъства и говорителят на Софийска градска прокуратура Маргарита Немска.

Тя посочи, че следите за убийството са разнопосочни. На местопрестъплението е открит биологичен материал от повече от две лица, различен от този на жертвата.

Във връзка с убийството на Яна Кръстева е бил разпитан таксиметров шофьор, който се свързал с Карбовски. При него той разказал, че в нощта на убийството от храстите на Борисовата градина излезли Пламен Трифонов и друг човек от ромски произход.

Двамата се карали, а циганинът се качил в таксито. Трифонов обаче го дърпал като му искал пари и започнал да блъска по вратата на автомобила, докато колата не потеглила.

Още веднъж е бил разпитван и Николай Русинов, който първоначално също беше заподозрян за извършител на зверското престъпление.

Назначени са множество експертизи, които все още на са готови. Сред тях е и съдебно-психиатрична експертиза на Николай Русинов, стана ясно още.

От прокуратурата отказаха да дават повече подробности с мотива, че има следствена тайна и разследването на случая продължава.

До момента единственият обвиняем за смъртта на Яна Кръстева е Пламен Трифонов, който набързо бе арестуван през лятото в условията на сериозен обществен натиск по случая.

Припомняме, на 24 ноември Софийски апелативен съд пусна окончателно от ареста задържаният за убийството на Яна - Пламен Трифонов.

Тялото на убитата Яна беше открито в Борисовата градина на 10 юли, ден след фестивала Sofia Rocks, който събра хиляди хора. Убитото момиче беше намерено на метри от поста на охранителната фирма „Егида".

Пламен Трифонов беше задържан седмица след убийството. Престъплението предизвика гражданските протести, организирани в социалната мрежа.

За убийството беше задържан и втори заподозрян - 34-годишният Николай Русинов. След това обаче стана ясно, че на него няма да бъдат повдигнати обвинения.