Двама автокрадци са заловени от столични полицаи.

Задържани са малко след като са откраднали поредния си автомобил - "Фолксваген голф" от ж.к. "Обеля" и са се опитали да го укрият в ж.к. "Люлин".

56-годишният Г.Щ и 45.годишният Л.А. от петричкото село Камена са познати на полицията. Те пребивават в столицата без адресна регистрация.

Зад волана на откраднатия автомобил бил по- възрастният мъж, а работния "Фиат Браво" управлявал Л.А.

При задържането те опитали да избягат и са оказали яростна съпротива, което наложило употребата на физическа сила и белезници, посочват от МВР.

При обиск както на автомобилите, така и на адресите, които обитавали, полицаите намерили множество вещи и инструменти във връзка с престъпната им дейност - отвертки, електронно устройство за привеждане на автомобили в движение, ръкавици, шапки, мобилни телефони, множество СИМ- карти, заготовки, тип "меча лапа", устройство за взломяване на патрони, тип "тирбушон".

От незаключена и отворена метална каса на един от адресите униформените иззели газов и боен пистолет с множество муниции за тях.

Г.Щ. и Л. А са привлечени като обвиняеми за извършено престъпление по чл.346 от НК и са с постоянни мерки за задържане под стража.