Двама братя от карнобатското село Венец са в ареста за едно денонощие за агресивно поведение към полицейски служители и несъобразяване с разпорежданията на органите на реда. Те са 24 и 26 години, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

Около 23.45 ч. снощи в полицията в Карнобат било съобщено за силна музика, идваща къща в селото, в който живеели двамата братя. Полицейски екип се отзовал на сигнала, като при слизане от патрулката униформените били нападнати от братята, употребили солидно количество алкохол. Мъжете обиждали и псували служителите на реда, като опитали да се саморазправят с тях. Единият полицай бил ударен в лицето от 24-годишния мъж, след което бил повален на земята и бил закопчан с белезници.

Хванаха след гонка каналджия със сирийски бежанци край Черноморец

Хванаха след гонка каналджия със сирийски бежанци край Черноморец

Граничен полицай стрелял по колата със стоп-патрон, за да я спре

Същевременно брат му опитал да ритне друг полицай, който успял да отбие шута с ръка. Мъжът станал още по агресивен атакувал отново, целейки се този път в главата на униформения. За да го укроти, полицаят стрелял със стоп-патрон, който одраскал крака на 26-годишния мъж. При извършения медицински преглед е констатирано, че се касае за повърхностно нараняване, без кръвотечение и опасност за живота.

По случая е образувано бързо производство.

Полицай от Пловдив пребит след пиянски скандал

Полицай от Пловдив пребит след пиянски скандал

Той е в тежко състояние