Двама души са загинали при взрива в блок във Варна. Това съобщават от Окръжната прокуратура.

Заведено е досъдебно производство за палеж с двама загинали и значителни материални щети.

Към момента на местопроизшествието - блок 302 в кв. "Владиславово", се извършва оглед. На мястото е и окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

Самоличността на двете жертви все още се установява чрез ДНК-експертиза.

След взрива от входа са били изведени са 18 души, които са били обгазени. След преглед в токсикологията на Военноморската болница във Варна седем от тях са настанени за лечение.

Взрив в блок във Варна - един загинал и 7 души в болница
Обновена

Взрив в блок във Варна - един загинал и 7 души в болница

Изяснява се причината за инцидента

Напълно унищожени са два апартамента, а трето жилище е със значителни материални щети. Ще бъде възложено обследване на годността за обитаване на блока след палежа.

В един от апартаментите е живеел 66-годишен мъж, който е бил забелязан да изнася багажа си късно снощи. Причина да се изнесе от апартамента на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, е ограничителна заповед отпреди седмица заради домашно насилие. Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Той е обявен за издирване.

Досъдебното производство ще изяснява обстоятелствата, при които е извършен палежът. Ще бъде направено предложението то да бъде взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна.

Разследването продължава.

Припомняме, тежкият инцидент стана рано тази сутрин. Първоначалната информация беше за един загинал.

Сред настанените в болница са и три деца - на 4, 12 и 17 години. По данни на УМБАЛ "Св. Марина" тяхното състояние е стабилно.

Стабилно е състоянието на трите деца, пострадали при взрива във Варна

Стабилно е състоянието на трите деца, пострадали при взрива във Варна

Жена е загинала при взрива и пожара в кв. "Владислав Варненчик"