Жена е загиналата при взрива и пожара, избухнали рано тази сутрин във варненския кв. "Владислав Варненчик", бл. 302, съобщи наблюдаващия прокурор Красимир Конов, цитиран от БНР.

В стабилно състояние са трите деца, обгазени при тазсутрешния взрив и пожар във варненския кв. "Владислав Варненчик". Няма опасност за живота им, те са в пълно съзнание, съобщиха от варненската болница УМБАЛ "Св. Марина". Децата са момиче на 4 години и две момчета на 12 и на 17 години

Взрив в блок във Варна - един загинал и 7 души в болница
Обновена

Взрив в блок във Варна - един загинал и 7 души в болница

Изяснява се причината за инцидента

Те ще е бъдат под наблюдение за 48 часа. Те са приети в Спешното отделение малко преди 6 часа тази сутрин. Жената, която е придружавала децата, също е прегледана в спешния център в УМБАЛ "Св. Марина" - Варна и е в добро общо състояние.

Общо 18 души са изведени от блока и са прегледани от медици. От тях 7 са в болница - 4 жени и 3 деца. 

По-рано бе съобщено, че пожарникарите и спасители са евакуирали 3 възрастни и 3 деца, живущи в съседни апартаменти. Те са настанени в болнично заведение, тъй като са вдишали дим. Изяснява се състоянието им.

Изяснява се и състоянието на жена, която живее в апартамент, прилепен на жилището, което е пострадало.

Мъжът, собственик на апартамента, се издирва. По информация на МВР там е живеел бивш полицай, роден през 1953 г. Собственикът на апартамента доскоро е живял на семейни начала с жена, с която обаче са се разделили. По думите на съседите той е бил саможив и странен. Съседка заяви пред Нова телевизия, че го е чувала по телефона да заплашва с отмъщение жената, с която е живял.

На журналистически въпрос - "Хората са категорични, че е имало два взрива", от полицията отговориха, че знаят само за един взрив и последвал пожар.

Имаме готовност за настаняване на семействата, които имат нужда, проследяваме и хората, които в момента са в болница, увери кметът на Варна Иван Портних.

Изяснява се причината за инцидента.