Оранжерия за отглеждане на канабис разкриха столични полицаи, съобщават от пресцентъра на МВР. Те я открили след проверка по сигнал на митничарите в стопанския двор на село Лозен.

Униформените се натъкнали на голямо хладилно ремарке, във вътрешността, на което била изградена оранжерия. В нея имало повече от 450 саксии със засадени наркотични растения в различен стадий на растеж - от 50 до 180 см. Импровизираната оранжерия била оборудвана с напоителна и  климатична  система, нагревателни лампи, регулатори на температурата, въздуховоди, вентилатори. Открити са и вещества, подпомагащи растежа на растенията.

На място са задържани двама мъже от Лозен – на 32 и 27 години. Повдигнати са им обвинения и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража”. Впоследствие мерките са изменени в парична гаранция и подписка.

На растенията са назначени експертизи.

След кратко преследване на 4 август непосредствено след покупко-продажба на наркотици бил арестуван 23-годишен мъж. У клиента му било открито полиетиленово пликче с тревиста маса.

При проверка на автомобила на 23-годишния мъж, както и мазе в блока, в който той живее, са иззети пари, мобилен телефон, две метални кутии, съдържащи бяло прахообразно вещество, и плик с растителна маса.

Експертна справка показала, че иззетите вещества са около 427.60 г марихуана и  48.96 г кокаин.

Младият мъж е бил привлечен като обвиняем и му била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”.