При стрелба в жилищна сграда в американския град Чикаго мъж е застрелял четирима души, а пети е в критично състояние.

От Министерството на външните работи потвърдиха, че три от жертвите - две жени и един мъж, са български граждани.

Не е известно към момента те да са били в конфликт с нападателя, за който се предполага, че е техен съсед.

От външното ведомство уверяват, че генералното ни консулство в Чикаго е във връзка с местните власти и е готово да оказва необходимото съдействие.

Кървата баня е станала, докато хората са вечеряли. Инцидентът станал вчера около 5 ч. следобед в апартамента на семейството на улица "Уест Ървинг Парк" в Чикаго, уточнява Би Ти Ви. 

Според полицията в Чикаго убиецът е 67-годишен мъж, строителен работник, който познавал жертвите. Той живеел в същия комплекс с апартаменти от 15 години. В събота вечерта той излязъл от своя апартамент и отишъл до жилището на съседите си българи.

"Когато той влязъл в апартамента на съседите си, четиримата души вечеряли. Все още не знаем защо, но мъжът започнал да стреля и убил четиримата", каза пред медиите зам.-шефът на полицията Антъни Рико.

Мъжът обаче не спрял със стрелбата.

"Той отишъл на третия етаж и влязъл в спор с друга жена, която също живеела в сградата и стрелял по нея", каза още Рико.

Жертвите са жена на 66 години, мъж на 61 години, жена в края на 30-те години и мъж в края на 40-те.

Друга жена е в критично състояние в местна болница.

Извършителят е арестуван. Негови съседи казват, че той е имал проблеми с контрола върху гнева си и преди е влизал в пререкание със съседите си.

"Знаем, че са имали предишни инциденти, които не са били докладвани на полицията, които включват вдигане на шум, размяна на лоши погледи и дори сблъскване един с друг. Знаем, че жертвите и убиецът са имали минало. Знаем, че те са били на прицел, не е случайно", изтъкна още полицейският началник.