Бургаският окръжен съд наложи 2 години затвор на Горан Горанов - Лудия, съобщават от прокуратурата.

Той е осъден ефективно за грабеж и държане на огнестрелно оръжие.

Припомняме, че около Горанов се разшумя, след като наби двама католически свещеници в Бургас. След побоя в католическата църква, той избягал. Инцидентът стана в края на февруари.

Окръжният съд в Бургас е изменил постановената от районния съд на 27 януари присъда, с която той е признат за виновен за две престъпления.

Магистратите признали Лудия за виновен за незаконно притежаване на оръжие. На 14 ноември 2013 г. той бил хванат с преработен в боен газов пистолет, два пълнителя и един патрон. Постановената от Бургаския районен съд двегодишна присъда е намалена на една година и четири месеца затвор.

Освен това Горан Горанов е признат за виновен и за това, че на 26 декември същата година заедно с негов съучастник откраднали 190 лева, като използвали сила и заплахи. Присъдата от 3 години и четири месеца затвор е намалена на две години.

Окръжният съд в Бургас е наложил най-тежкото наказание от две години лишаване от свобода. Той трябва да изтърпи наказанието си ефективно при общ режим.

От прокуратурата припомнят, че на 2 ноември 2013 г. Горан Горанов закупил газов пистолет от магазин в Бургас. Впоследствие той преработил оръжието, като му премахнал решетката, която препятствала изхвърлянето на твърди тела. Преработил и газов патрон, като го срязал отгоре, поставил две сачми и уплътнил с парафин.

На 14 ноември същата година Горан Горанов посетил бургаското кафене "Мангос". При вида на пистолета на колана на панталоните му, барманът на заведението уведомил полицията. При пристигането на полицаите, Горанов скрил пистолета под възглавница до мястото си. В крайна сметка при извършения оглед оръжието било иззето. По-късно в дома му униформените открили и преработения патрон и два пълнителя за оръжието.

Дни по-късно, на 23 декември 2013 г. Горан Горанов купил нов газов пистолет от същия магазин. На 26 декември заедно със съучастници Горанов ограбил момче, като го заплашил с оръжие. Те били задържани в железарски магазин, след като жертвата уведомила полицията.

От прокуратурата подчертават, че решението на Окръжния съд в Бургас не може да се обжалва, тъй като е окончателно.