Неуредени финансови сметки са мотивите за двойното убийство в столичния квартал "Витоша". Това обяви на брифинг главният секретар на МВР Младен Маринов. Става въпрос за около 100 000 лв.

Още един мъж е с опасност за живота.

Няма данни за предварителна подготовка на престъплението.

Установено е, че задържаният за убийството Драгомир Драгомиров и жертвите вчера са имали среща. Извършителят няма криминални регистрации.

Убитите са служители на фирма за инвеститорски контрол. Починалата жена е майка на ранения. Другият мъж, който е убит, е бил служител във фирмата. Той е с двойно гражданство - българско и руско.

Драгомиров е задържан в непосредствена близост до местопрестъплението, стана ясно от думите на градския прокурор Емилия Русинова. Той е бил в лек автомобил. В Драгомиров е намерен законно притежаван пистолет. Предполага се, че с него е извършено двойното убийство. Това ще установи назначената експертиза.

Няма свидетели на стрелбата, но има такива, които са били наблизо. В момента текат разпити. Предполагаемият виновник също се разпитва на място.

Към 16 часа приключи операцията на третият прострелян човек при стрелбата в централния столичен квартал "Витоша". Проектилът е успешно изваден и са евакуирани хематомите, каза д-р Славомир Кондов - началник II неврохиругично отделение в УМБАЛ "Св. Анна"-София АД.

Пациентът обаче продължава да е в много тежко състояние и е с опасност на живота. Раненият е около 30-годишен.

57-годишен застреля двама в София

57-годишен застреля двама в София

Стрелбата е станала в района на кв. "Витоша", още един е ранен

Припомняме, днес, към 10 и 25 часа, е подаден сигнал за стрелба в района на кв. "Витоша" в София. Пристигналите на място полицейски и медицински екипи са установили смъртта на двама души, а трети е бил ранен тежко. 

Минути по-късно е бил заловен и предполагаемият виновник - 57-годишният Драгомир Драгомиров, който е бил в непосредствена близост до местопрестъплението.