Пътнотранспортно произшествие с жертва е станало около 16:30 часа на 25 декември 2022 г. на пътя между град Неделино и селата Диманово и Кочани, на около 200 метра преди разклона за Диманово, съобщиха от полицията.

Мотоциклет "Хонда СХ300", управляван от 75-годишен мъж от Кочани, който се движел с несъобразена с пътните условия и релефа на пътя скорост, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил странично в лек автомобил "Мерцедес МЛ270 ЦДИ", шофиран от 32-годишна жена от същото село. Дядото изпаднал в безъснание и бил откаран в Спешното в Неделино. В последствие той починал, докато го транспортирали към болницата в Златоград.

Пътувалата с него жена е получила наранявания. Тя е със съмнения за фрактури на лява раменна, тазобедрена и колянна стави, рана на главата и охлузвания по цялото тяло, без опасност за живота. След извършен преглед в Златоград е транспортирана за лечение в МБАЛ-Кърджали.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при полицията в Златоград, извършен оглед и е образувано досъдебно производство. Причините за катастрофата са в процес на изясняване.