С разгара на летния сезон се активизираха и „морските" джебчии, като най-засегнати се оказаха чуждестранните туристи. Вчера в полицията в Несебър са се оплакали няколко ограбени чужденци.

Първият сигнал е подаден от 56-годишна шотландска туристка, отседнала в Слънчев бряг, която съобщила, че около 10.30 часа, слизайки от автобуса Слънчев бряг - Несебър на спирка „Обръщалото", е установила липсата на дамското си портмоне със сумата от 380 лв. и две кредитни карти.

За откраднат портфейл с 400 лв. и две кредитни карти пък е сигнализирал 62-годишен англичанин, също отседнал в Слънчев бряг. „Липсата" той усетил около 13.00 часа, слизайки от автобуса Несебър - Слънчев бряг на спирка „Стадиона".

39-годишна английска туристка, отседнала в Слънчев бряг, потърсила помощта на несебърските полицаи, след като на 21 май била ограбена на плажа пред х-л „Палас" в Слънчев бряг. Около 11.30 часа тя забелязала, че липсва дамската й чанта, оставена без надзор, съдържаща 110 паунда и 290 лв., цифров фотоапарат, айпод и мобилен телефон.

Работата по случаите продължава от служители на Районно управление „Полиция" - Несебър.