Застрахователната компания „Дженерали" се отказва от обезщетение за разходите по делото на Мануела Горсова.

Припомняме, преди дни съобщихме за решението на съда по заведеното от Горсова дело срещу застрахователя на Максим Стависки.

Съдебният състав отхвърли иска на Мануела за имуществени щети, като осъди семейството да заплати над 20 хил. лева съдебни разноски на Дженерали и самия Стависки.

Адвокатът на фигуриста вече съобщи, че Максим се отказва от правото си да получи присъдените 8 660 лева, сега и Дженерали декларира, че не е предявявало и няма никакви претенции към получаването на обезщетение от страна на семейството за направените съдебни разходи по това дело.

"Бихме искали публично да заявим, че се отказваме от сумата от 12 120 лв., която автоматично се присъжда при изгубване на делото. Никога не сме имали намерение да ги приемем или изискваме, имайки предвид тежкото състояние на Мануела и трагедията, която изживяват нейните близки", се казва в съобщението, разпространено от компанията.

Тя декларира също така готовност да изпълни всички свои задължения като застраховател по отношение на разходите, които предстои да бъдат направени за бъдещото лечение на Мануела Горсова c единственото условие, те да бъдат доказани документално.

Припомняме обаче, че за част от процедурите, ежедневно необходими за Мануела, семейството е затруднено да представя разходни документи.

От злополучния ден на катастрофата на 05.08.2007 г. до днес „Дженерали Застраховане" АД се отнася c пълно разбиране към нещастието, сполетяло Мануела Горсова и в нито един момент не е отказвало съдействие на нейното семейство, пише още в писмото.

По повод съдебното решение, отхвърлило иска на Горсови от „Дженерали Застраховане" АД също заявяват, че нямат законово право да покрият направените разходи за лечението на Мануела в Израел, въпреки желанието си да помогнат, тъй като те са заплатени вече c целеви дарения от националната дарителска кампания, събрала сумата от 390 747.13 лева.

Припомняме обаче, че юристи коментират, че по делото не бива да се обвързват направените дарения за Мануела.

Според тях хората, които са дарявали по сметките на Мануела не са го правили, за да освободят от плащане Стависки и застрахователите му.