Георги Семерджиев е задържан в София след спецакция.

Бившият вече футболист предизвика катастрофа на централно кръстовище в София, блъскайки един автомобил и помитайки две млади жени пешеходки. Те са починали на място.

Автомобил помете две жени на тротоар в центъра на София, шофьорът се издирва
Обновена

Автомобил помете две жени на тротоар в центъра на София, шофьорът се издирва

По първоначални данни са се ударили три коли и мотоциклет

По-късно зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров и Илиана Кирилова дадоха съвместен брифинг пред дома, където е бил открит Семерджиев.

Стана ясно, че НСлС ще поеме разследването по случая. В задържането са се включили и от отряд "Кобра", тъй като е имало притеснения да не би Семерджиев да е въоръжен и опасен. Както стана ясно джигитът не е бил в адекватно състояние, но Тодоров не се ангажира с коментар дали е бил пиян или дрогиран. В момента тече разследване, след обиска на апартамента, който ще стане когато дойде адвокат, Семерджиев ще бъде отведен в лаборатория за изследване. Георги Семерджиев е бил адекватен до толкова, че да предостави телефон на майка си, която да се обади за адвокат, който в момента се очаква. 

Ясен Тодоров изтъкна факта, че от удара автомобила се е разцепил на две. Причините довели до катастрофата се изясняват.

Тодоров посочи, че водачът не е имал валидна шофьорска книжка. Има данни, че през деня е извършил и друго нарушение, допълни той.

В джипа, убил две пешеходки в София - фалшиви номера, синя лампа и полицейска палка

В джипа, убил две пешеходки в София - фалшиви номера, синя лампа и полицейска палка

Вече се знае кой е шофьорът, причинил катастрофата

След като бъдат взети сравнителни образци от задържания, ще се прецени какво обвинение да му бъде повдигнато, добави Илиана Кирилова. Тя подчерта, че още преди време от главна прокуратура са внесли предложение за деформализиране на обвинителния акт именно с цел опростяване на процедурите по обвинение, а при катастрофата, при която загина Милен Цветков, и искане за изменение на Наказателния кодекс така, че шофьори в такова състояние да бъдат наказвани по-тежко. И до този момент обаче законодателите не са се изказали по предложенията на прокуратурата.

За Георги Семерджиев стана ясно, че има 47 акта и 49 наказателни постановления. Управлявал катастрофиралия автомобил с фалшиви номера. В колата са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка.

По информация на Нова телевизия книжката му също е фалшива. Представял документ, за който твърдял, че е издаден в Швейцария. Справка между Пътна полиция в България и органите на реда в Швейцария обаче показала, че книжката не е истинска.

По време на изслушването на вътрешния министър Бойко Рашков в парламентарната комисия по-късно следобед стана ясно, че е установена и задържана и жената, която е била в колата заедно с Георги Семерджиев.