Полицията знае кой е водачът на автомобила, който вчера е предизвикал тежката катастрофа в центъра на София.

При инцидента загинаха две млади жени, които просто са изчаквали на светофара явно за да пресекат кръстовището.

Самият шофьор е избягал след удара. В момента се издирва от полицията, а най-вероятно полицията по-късно ще разпространи и негова снимка.

Комисар Тенчо Тенев, началник на столичния КАТ, информира, че шофьорът е с множество нарушения - 50 регистрирани провинения. Но не е само това - автомобилът е с фалшиви номера. В колата са намерени синя лампа и полицейска палка. Автомобилът е регистриран на фирма.

В джипа е имало и пътник - първоначалната информация се разминава дали е бил мъж или жена, но и той/тя е напуснал мястото на инцидента.

По информация на Нова телевизия шофьорът е бившият футболист на Левски и "Спортист Своге" Георги Семерджиев. Задържан е за черно тото през 2010 година, както и за разпространение на наркотици.  Управител на автомивка, която се намира в близост до мястото на катастрофата. Предполага се, че е избягал в преките на бул "Черни връх". Също според Нова телевизия спътникът му е бил жена, която също е избягала.

Джипът е разцепен на две. Едната от колите се е врязала във входа на метростанция "Европейски съюз" до мола срещу хотел "Хемус".

Тази сутрин беше изтеглена таксиметровата кола. Лека ранен е бил и шофьорът на таксито, прегледан е от пристигналите на място спешни медици, но е отказал хоспитализация.

Спирката е почти напълно разрушена.

Снощи беше съобщено, че катастрофата е между три автомобила и един моторист, но според полицаите на място са се сблъскали само джипа и таксито. Може да е имало гонка между моториста и шофьора, но мотоциклетът спира на червен светофар, джипът продължава и се удря в завиващото на зелено такси.

Автомобил помете две жени на тротоар в центъра на София, шофьорът се издирва
Обновена

Автомобил помете две жени на тротоар в центъра на София, шофьорът се издирва

По първоначални данни са се ударили три коли и мотоциклет