Нова експертиза бе представени на днешното заседание по делото срещу Георги Семерджиев, който блъсна и уби две жени на столичния булевард "Черни връх". Това съобщи БиТиВи.

Токсикологичната експертиза е изготвена от три вещи лица. Те са единодушни, че не може да се каже със сигурност кога точно Георги Семерджиев е употребил метаамфетамин. Според тях без да е взета проба урина, каквато проба няма, не може да се каже тесен интервал. По думите им има вероятност наркотиците да са взети до 48 часа преди изследването.

Не може да се каже дали за този период наркотикът е взет един или няколко пъти - това зависи от количеството, както и от това дали този, който го употребява е зависим. Не е установена точната концентрация на веществото в кръвта. За да се установи моментът на приема, е важно изследването за количество. Взета е само кръвна проба, и то още на заседанията на първа инстанция, като стана ясно, че тя е недостатъчна.

Наркотичната проба е достатъчно стабилна, за да може да се изследва количеството взета дрога, дори месеци по-късно и дори да е отваряна, но само ако пробата е съхранявана правилно и е замразена, става ясно още от експертизата. Понеже нямат количество, вещите лица поясняват, че към този етап не може категорично да се уточни дали Семерджиев изобщо е използвал наркотици.

В съдебна зала трябваше да бъде представена и ДНК-експертиза, но се оказа, че тя все още не е готова.

Освен това ключови свидетели не се явиха на делото. Едно момиче е представило бележка, че е извън страната, друго пък не е било открито, за да бъде призовано.

Припомняме, че на първа инстанция Георги Семерджиев бе признат за виновен и получи присъда от 20 години затвор.

Назначиха допълнителна токсикологична експертиза по делото "Семерджиев"

Назначиха допълнителна токсикологична експертиза по делото "Семерджиев"

Тя трябва да установи как е възможно да се приемат различните видове наркотици