Софийски градски съд заседава делото по срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Бончо Бончев.

Изпълнителният директор на ЦСКА Емил Костадинов заяви пред съда, че не е участвал във вземането на решение футболен клуб ЦСКА да тегли кредит от „Интернешънъл Асрет Банк".

Той се яви като свидетел по делото срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Бончо Бончев.

Костадинов уточни, че в отбора се е занимавал предимно със спортно-техническата част. Прокуратурата му показа протокол от заседание на Управителния съвет на ЦСКА от 2 август 2007г. „Подписът от протокола прилича на моя", заяви бившият футболист, но посочи, че не си спомня подобен документ.

Съдът прочете собствените му показания от досъдебното производство. В тях той заявява, че подписът под протокола от 2 август 2007г. е негов.

В досъдебното производство Костадинов обяснява, че Томов и Гарибов предложили да бъде теглен заем, който да обезпечи плащането на заплати в клуба, както и закупуването на нови играчи.

По време на досъдебното производство Костадинов не си спомня от кого е дошло предложението заемът да се тегли от „Интернешънъл Асет Банк". Той не е виждал банковите документи за отпускане на кредита и при първия си разпит бившата звезда на ЦСКА не си спомня дали е обсъждан конкретен размер на кредита, нито как този кредит ще бъде обезпечен.

Томов само обяснил, че част от кредита се използва за уреждане правата между бившия и настоящия собственик на ЦСКА. Емил Костадинов поддържа показанията си от досъдебното производство.

След като бе разпитан, той заяви, че доста неща не си е спомнял днес и като прочели първите му показания си припомнил част от тях. „Дано виновниците, ако има такива, да бъдат наказани", подчерта още екзекуторът на Франция.

Той уточни, че решенията се вземали от Надзорния съвет на ЦСКА. Около 5 млн. евро е размера на изтегления кредит.