Четири месеца в ареста бяха необходими на един от убийците на бременната Петя Тодорова, за да се отметне от самопризнанията си.

Уверявам ви, че не съм извършил това престъпление, заяви Емил Азов, опитвайки се да измоли от градските съдии по-лека мярка.

На заседанията през март обаче Емил, плачейки като малко дете, призна, че е сгрешил.

На 4 март тялото на Петя беше намерено в шахта в софийски парк. Изяснено беше. че Емил Азов и приятелят му Михаил Миков са я убили чрез множество удари с юмруци и летва. Азов пък скачал по корема и главата й.

Причината за смъртта обаче се оказа удушаване. Именно за това "душене" се хвана и защитникът на Азов - Марин Марковски. Той беше категоричен, че тези признания са неправдоподобни, защото в тях клиентът му обяснява, че двамата с Михаил са я душили.

Другият обвиняем на свой ред споделя пред полицаите, че Емил я е душил за врата, а той е стискал носа й.

Обясненията им взаимно се самоизключват, заяви Марковски и разясни на прокурора и съдията, че когато се разпитва обвиняем за даден факт, е необходимо да се изясни всичко детайлно.

В случая обаче не ставало ясно кой, как е душил момичето.

Освен това за тези 4 месеца следствието не е направило нищо, за да събере годни доказателства, потвърждаващи вината на Емил. Нещо повече, според адвоката, той нямал мотив да убива Петя.

Не така стоят нещата обаче според съда, който прие, че самопризнанията на двамата обвиняеми не се опровергават от другите доказателства. Събрани са данни и че именно Емил и Михаил са последните, които са видели момичето живо.

Бременността на Петя пък е мотивът за убийството, който убягна на адвокат Марковски, но не остана незабелязан от  съдията.

В крайна сметка сълзите на единадесетокласникът Емил Азов и по време на днешното заседание не му помогнаха и той остава в килията. Последната му надежда, поне за следващите 2 месеца са апелативните съдии, които ще кажат тежката си дума следващата седмица.