Продължават опитите за имейл измами от името на ЕНЕРГО-ПРО. През изминалата седмица клиенти на ЕНЕРГО-ПРО масово са получавали електронни писма с тема "ЕНЕРГО-ПРО Фактура" и прикачен ZIP архив. Тези имейли не са изпратени от сървърите на ЕНЕРГО-ПРО, съобщават от компанията.

Автентичните фактури, които ЕНЕРГО-ПРО изпраща до своите клиенти, представляват прикачени файлове в PDF формат. Те не са компресирани в ZIP архив и са цифрово подписани с квалифициран електронен подпис. Адресът на електронната поща на подателя винаги е invoice@energo-pro.bg.

Това не е първи опит за злоупотреба с името на компанията. Клиенти сигнализират за подвеждащи сайтове, в които потребителите се приканват да правят кликове върху картинки с подаръци, за да спечелят предметна награда от името на ЕНЕРГО-ПРО.

От ЕНЕРГО-ПРО предупреждават за фалшиви електронни фактури

От ЕНЕРГО-ПРО предупреждават за фалшиви електронни фактури

Отварянето им крие риск от заразяване с компютърен вирус

Преди време неизвестни лица се представят за служители на електроснабдителното дружество, като убеждаваха хората да заплатят сметката си за електроенергия в брой на адрес.

компанията обръща внимание, че служители на ЕНЕРГО-ПРО никога не събират парични средства по домовете на клиентите, а всички кампании, инициирани от ЕНЕРГО-ПРО, се обявяват на официалната интернет страница на адрес: https://www.energo-pro.bg/bg/Kampanii.

При съмнение в опит за измама и злоупотреба с името на ЕНЕРГО-ПРО може да се направи проверка на денонощния телефонен номер на компанията 0700 1 61 61, както и да се подаде сигнал към органите на реда на телефон 112.