Делото срещу Златомир Иванов - Баретата и още 20 подсъдими беше отложено за утре заради епилептичен пристъп на Борислав Секулов в кулоарите на съда. Той беше прегледан от медицинска сестра, след което откаран с линейка в "Пирогов".

Подсъдимият Секулов получи пристъпа минути преди да започне съдебното заседание в Софийския градски съд. Лично председателят на съдебния състав съдия Петър Гунчев се обади на телефон 112, за да повика спешна помощ.

Секулов изпаднал в гърч и се задушавал, но бил прегледан само от медицинска сестра, единствената, която е била на разположение в съдебната палата.

Секулов е освидетелстван и страда от психично заболяване. Случвало се е и друг път той да изпада в подобни състояния, което „е свързано с други здравословни причини".

Очакваше се на днешното съдебно заседание в залата да бъде доведен за разпит Антон Савов с прякор Тони Мамата, който трябва да бъде докаран от софийския затвор.

Припомняме, Баретата е обвинен в организирането и ръководенето на престъпна група за разпространение на наркотици.

Той заедно с Мартин Димитров са обвинени и за предумишленото убийство на Румен Стефанов - Алф, което според държавното обвинение е извършено по начин, опасен за живота на мнозина, за което Златко е бил подбудител, а Димитров - помагач.

Като участници в групата са обвинени и Евгени Евтимов, Георги Йорданов, Мартин Димитров, Валентин Луков, Коста Трифонов, Борислав Секулов, Марин Вълчев, Росен Иванов, Кирил Атанасов, Богдан Василев, Мартин Горески, Васил Колев, Юлиян Зашев, Даниел Кръстев, Стоян Дичев.