Служители от звено "Борба с организираната престъпност" на Областна дирекция на полицията в Хасково при съвместна операция с колегите си от Бургас и Ямбол са атакували и разбили три склада за алкохол, съобщават от пресцентъра на ОДП, цитирани иот haskovo.info.

Складовете се намират в близост до ГКПП Лесово и Капитан Андреево. Към полицейската акция са се присъединили и екипи на митници Свиленград и Бургас и НАП Хасково.

Конфискувани са различни марки ракия, водка, мастика и уиски в стъклени и пластмасови бутилки и бидони без бандероли, с фалшиви или стари бандероли и такива, за които липсват документи за платен и начислен акциз.

Общото количество на иззетите спиртни напитки по първоначални данни е около 24 000 литра, което според експерти се равнява на 115 000 лева неплатен акциз. Стойността на иззетия алкохол е близо 150 000 лева.

Образувани са три досъдебни производства, засечени са 7 лица, свързани със складирането и разпространението на акцизни стоки и разпространението на подправени държавни ценни книжа. От лицата и фирмите за проверка са иззети два компютъра и счетоводни документи.