Освободиха Десислава Пешева (Николова) от ареста, съобщиха от СГП. Тя е собственик на джипа и майка на Кристиан Николов, управлявал колата, който се вряза в автомобила на журналиста Милен Цветков и го уби.

Десислава Пашева излиза на свобода срещу гаранция от 100 хил. лв., съобщиха от Софийска градска прокуратура. Обвинена е в съпричастност при причиняване на смъртта на журналиста, тъй като е дала фирмения джип на сина си. Колата Audi Q7 е собственост на управляваното от нея търговско дружество. Кристиан е управлявал автомобила под въздействие на наркотични вещества - амфетамин и канабис

Милен Цветков загина при тежка катастрофа

Милен Цветков загина при тежка катастрофа

Починал на път за болницата...

От прокуратурато обявиха, че Десислава Пешева е обвинена по чл. 102, ал. 1, т. 1, пр. 2 от Закона за движението на пътищата, а именно - "На водача, собственика или упълномощения ползвател на моторно превозно средство се забранява да предоставя моторно превозно средство: на водач, който е употребил наркотични вещества или техни аналози."

Десислава Пешева беше задържана в понеделник. Тя се яви доброволно в полицията, за да даде показания. 

Разпитвани са и спътниците на дрогирания шофьор - приятелката му Симона и Георги Иванов, син на депутата Лъчезар Иванов, като са събрани доказателства за престъпление по чл. 290, ал. 1, пр. 2 от НК - затаяване на истина. Материалите от делото са отделени, като предстои да бъдат изпратени по компетентност в Софийска районна прокуратура и привличането на двамата към наказателна отговорност.

Катастрофата, при която почина журналистът Милен Цветков стана малко след 18 часа в района на кръстовището на ул. "Хенрик Ибсен" с бул. "Черни връх" в София. Журналистът изчаквал в колата си Subaru Forester на червен светофар, когато в него се врязва с голяма скорост джипът на Кристиан. След катастрофата Милен Цветков умира на път към болницата.