Шофьорът, причинил тежката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков, е син на изпълнителния директор на "Винпром - Карнобат" Десислава Николова. Това съобщи Нова телевизия, позовавайки се на свои източници.

Николова отказа коментар за случилото се. Единствено заяви: "Нищо не мога да потвърдя".

Трагичният инцидент стана навръх Великден - в неделя, 19 април, на кръстовище до столичен мол. Журналистът е спрял автомобила си на червен светофар, когато отзад се врязва колата на 22 -годишен мъж.

От силния ударът джипът на Цветков изхвърча на 20 метра вътре в кръстовището

Спешните медици, са доловили, че журналистът все още има пулс. Милен Цветков издъхва в линейката.

Милен Цветков загина при тежка катастрофа

Милен Цветков загина при тежка катастрофа

Починал на път за болницата...

Младият шофьор, предизвикал инцидента, се оказва с положителна проба за канабис и амфетамин. Водачът, предизвикал катастрофата, е от София, правоспособен е от 2016 г. В пътното му досие фигурира само едно нарушение. 

След фаталната катастрофа 22-годишният мъж е задържан за 24 часа, взета му е и кръвна проба. Образувано е досъдебно производство, което ще се наблюдава от на специален отчет от Апелативната и от Връховната прокуратура. Иззети са и кадри от камерите за видеонаблюдение в района.

Очаква се удължаване с още 72-часоивя ареста на шофьора, предизвикал инцидента. Очаква се най-късно сряда да бъде поискано от Софийски градски съд и постоянен арест на Кристиан Николов. 

Шофьорът, убил Милен Цветков, употребил канабис и амфетамин

Шофьорът, убил Милен Цветков, употребил канабис и амфетамин

Няма никакъв спирачен път на автомобила убиец

Прокуратурата ще разпореди проверки на произхода на средствата, с които е закупен джипа на арестувания. Ще бъдат проверени и родителите на водача.

По две разследвания, стартирани под ръководството на Иван Гешев, от година и половина в ареста е бизнесмена Миню Стайков, който се оказва съдружник на майката на шофьора.

За причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества законът предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода.