Биячите от Околовръстното били свестни момчета. На това мнение е шофьорът на колата, в която са се возили охранителите - Мартин Марков.

„Не са хубави тия работи, ама ако са били предизвикани”, каза Мартин Марков пред Нова телевизия, допълвайки, че самият той не е видял боя.

„Те и други бият, ама нищо не казвате“, коментира той.

Припомняме, Христо Христов, Мартин Марков, Георги Близнаков и Александър Гечев бяха задържани за побоя на Околовръстното шосе в София. В петък късно съдът остави в ареста трима от тях, защото били много опасни. Четвъртият – Марков, бил освободен, тъй като не е участвал в побоя.

„Шофьор съм, гледам да не ме блъснат такива хора, които криволичат наляво-надясно“, коментира той. Неговата версия е, че пребитият Васко Наумов на три пъти се опитвал да го блъсне.

Показвал на колегите му средни пръсти. „Натискал“ ги и затова колегите му започнали да намаляват, докато накрая спрели. „Нито съм ударил някой, нито съм видял някой да удря някого“, категоричен бе Марков.

По думите му някои от колегите му носели палки, други –не. „И да носят, не са забранени“, отсече Марков. Той отрече да са били въоръжени.

Марков е завършил духовна семинария. „Поповете не шофират ли“, запита реторически той.