ГДБОП неутрализира организирана престъпна група, която произвеждала и разпространявала метамфетамин в Сливен, съобщиха от МВР.

Групата е действала като основен източник на метамфетамин, екстази и канабис и за Ямбол. Полицаите са разкрили лаборатория за производство на метамфетамин, иззели са голямо количество различни видове наркотични вещества. Задържани са шестимата членове на групата.

Успешната операция е резултат от работата на служители от местните звена за борба с организираната престъпност в Сливен и в Ямбол, проведена съвместно с колегите им от секторите "БОП" в Стара Загора, Бургас, Търговище и Шумен.

Специализираната операция за неутрализиране на организирана престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на наркотични вещества е проведена на територията на Сливен. Действията са осъществени под наблюдението на Специализираната прокуратура – София.

В хода на акцията са задържани членовете на престъпната група – Д.Д., Д.Г., И.П., А.Г., Т.С. и П.Д. Претърсени са и домовете им, както и ползваните от шестимата автомобили.

Намерени и иззети са около 2 кг канабис, 900 г метамфетамин, около 500 таблетки екстази, прекурсори за производство на синтетични наркотици, както и парични суми, придобити от престъпната дейност. На един от адресите спецполицаите открили и изцяло оборудвана лаборатория, използвана за производство на метамфетамин.

По случая в се води досъдебно производство. На шестимата са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотични вещества. На петима от тях са наложени постоянни мерки за неотклонение "задържане под стража", на П.Д. е постановена "парична гаранция" в размер на 2000 лева.