34-годишен мъж с инициали О. С. е задържан при специализирана операция на структурата на ГДБОП във Варна. По време на разследването е установено, че мъжът е съхранявал и разпространявал порнографски материали, за създаването на които са използвани лица на видима възраст под 18 години. Освен това той установил чрез електронни съобщения контакт с дете под 14-годишна възраст и го склонявал да участва в създаването на видео материали със сексуално съдържание.

Извършени са претърсвания, при които са намерени и иззети електронни устройства и носители на информация, съдържащи снимки и видеоклипове с такъв характер.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за съхранение и разпространение на порнографски материали, за създаването на които са използвани лица ненавършили 18 години, както и за склоняване на малолетни лица за заснемане на такива материали, съобщиха от държавното обвинение.

ГДБОП задържа 30-годишен, разпространявал порнографски материали с деца

ГДБОП задържа 30-годишен, разпространявал порнографски материали с деца

Мъжът е с повдигнато обвинение

Той е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ случая прокурор. Днес съдът е приел като основателно искането на прокуратурата на мъжа да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража. Тя може да бъде обжалвана пред Окръжен съд - Варна.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Варна. Назначени са множество експертизи.