Служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) са неутрализирали престъпна група за търговия с огнестрелно оръжие, съобщиха от МВР и от държавното обвинение.

Спецоперацията е проведена вчера под надзора на Софийската градска прокуратура в София и в областите Видин и Монтана по образувано досъдебно производство. Задържани са трима участници в организираната престъпна група, занимавала се с държане и разпространение на огнестрелни оръжия. Претърсени са 5 адреса. Открити са три бойни пистолета с общо 7 пълнителя и 4 пушки, от които една - самоделна. Иззети са и 4676 патрона с различен калибър, 3 мобилни телефона и лаптоп.

На арестуваните е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 321, ал. 6 от НК, за това, че са се сговорили да вършат в страната престъпления по чл. 337, ал. 1, пр. 7 от НК. Двама от мъжете са привлечени като обвиняемии и за престъпление по чл. 337, ал. 1, пр. 7, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК - за това, че на различни дати в съучастие и в условията на продължавано престъпление, без да имат право за това по закон и без разрешение, издадено от надлежен орган на властта, са продали огнестрелни оръжия - пистолети, и боеприпаси за огнестрелни оръжия - патрони.

С постановление на прокуратурата тримата са задържани за срок до 72 часа. Разследването и работата по документирането на случая продължават под надзора на Софийската градска прокуратура.

Полицията откри боеприпаси и незаконни оръжия в дома на мъж от Чепеларе

Полицията откри боеприпаси и незаконни оръжия в дома на мъж от Чепеларе

Бойният арсенал е иззет