Престъпна група, манипулирала едни от най-модерните игрални съоръжения в зали и казина, е задържана от служители на ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията е проведена на територията на Стара Загора и е реализирана след тримесечно разследване.

Непосредствено след монтиране на електронен чип в игрален автомат в казино и получаване на джакпота от манипулираното устройство, са задържани двамата членове на престъпната група Н.Ж. (31 г.) и Н.С (31 г.). Установен е и техният организатор - Г.А. от Варна, известен с прякора Камилата.

Уточнена е и схемата, по която действали измамниците - след като осъществявали връзка с крупие от набелязания игрален дом, те му обещавали 40% от джакпота и пристъпвали към монтирането на електронния чип. Така те прибирали другите 60% от печалбата. Всичко това ставало без знанието на собствениците на казината.

Установено е, че организираната престъпна група е действала на територията на цялата страна, като задържаните посочили и други игрални зали, в които са манипулирали устройствата.

При извършения обиск на двамата задържани и при последвалите претърсвания в жилищата им в гр. Ямбол са намерени оригиналните извадени от игралния автомат чипове, специален ключ за отваряне на игрални автомати, наркотични вещества и други предмети, които имат отношение към разследването.

Двамата са задържани за срок до 72 часа.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.212а и 354а от НК, предвиждащо наказание от 3 до 12 години лишаване от свобода.