ГДБОП и Жандармерията, под ръководството на Специализираната прокуратура, извършват операция в област Враца.

Операцията е срещу организирана престъпна група, извършваща рекет, палежи, лихварство и разпространение на наркотични вещества.

По разпореждане на главния прокурор г-н Сотир Цацаров на място са изпратени екипи от Бюрото по защита на свидетели за обезпечаване на действията по разследване и оказване на защита на свидетелите.

До настоящия момент са задържани 9 лица, извършват се претърсвания в жилища и автомобили, разпитват се свидетели.

Към момента в Козлодуй продължава да има засилено полицейско присъствие. Продължават да бъдат струпани и много сили на жандармерията, съобщи bTV. Достъпът до някои от селата в близост до Козлодуй е ограничен - наложена е полицейска блокада и колите преминават на пропусквателен режим.

По непотвърдена официално информация лидер на огранизираната престъпна група е криминално проявеният Цветелин Ценов, който е известен с прякора Квиц.

Ценов се слави с това, че отвличал и се саморазправял с жертвите си по брутален начин - "почеркът" на престъпната група бил нарочените да бъдат изнасилвани за наказание.

Официално Ценов се занимава с охранителна дейност. Припомняме и че през 2013 година той беше пребит почти до смърт от група роми в Козлодуй.

От прокуратурата увериха, че повече информация ще предоставят утре по време на нарочна пресконференция.

Жители на Галиче се махат от България след освобождаването на Чоков

Жители на Галиче се махат от България след освобождаването на Чоков

В селото има патрулки

Припомняме, че в област Враца се намира скандално известното село Галиче, в което само преди шест дни горя ресторант на опонент на бившия кмет Ценко Чоков.

Самият Ценко Чоков, заедно със сина си, е подсъдим като ръководител на организирана престъпна група за лихварство, отвличания, побои и палежи.

Малко преди това отново в Галиче полицай пострада, докато разтървава двама души.

От прокуратурата на този етап не предоставят информация дали днешната операция е във връзка с последния палеж или пък с обвиненията срещу скандалния кмет.

Полицай пострада, докато разтървава побойници в село Галиче

Полицай пострада, докато разтървава побойници в село Галиче

Арестуваха двама побойници в селото на Ценко Чоков