Арестуваха двама за побой в село Галиче, станало известно покрай ареста на неговия кмет Ценко Чоков, съобщиха от МВР, цитирани от Дарик. При разтърваването на мъжете е пострадал полицай.

Сигналът за побой между трима мъже в Галиче е получен в 23:25 часа. Пристигналите полицаи се намесили, за да прекратят побоя, при което един от полицаите от Бяла Слатина е пострадал.

Чоков не може да е кмет, реши Административният съд

Чоков не може да е кмет, реши Административният съд

Съдът отмени решението на Общинската избирателна комисия

От полицията не уточняват колко сериозни са раните на пострадалия им колега. В ареста са задържани двамата побойници - на 34 и 20 години. За случая е информирана Районната прокуратура в Бяла Слатина. Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, през август бе отстранен шефа на МВР-Враца старши комисар Димитър Газибарски. Причината за рокадата е проверка и незадоволително състояние на управлението на областната дирекция, съобщиха тогава от МВР.

Димитър Газибарски бе преназначен като началник група в друго направление на дейност и в друго населено място до приключване на разпоредената от министър Валентин Радев комплексна проверка на ОДМВР - Враца.