Служителите на ГД "Национална полиция" и ГД "Борба с организираната престъпност" задържаха нива с канабис в хода на съвместна специализирана операция по противодействие на наркоразпространението на територията на София, община Ботевград и община Мездра.

Снимка 314485

Източник: пресцентър МВР

В акцията са задържани и двама мъже, съответно на 26 и 29-годишна възраст. По първоначална информация и двамата задържани се занимават с отглеждането и разпространението на марихуана.

Двамата мъже били засечени в местност край Ботевград. На мястото била открита и нива с множество засадени канабисови растения. Нивата била с обща площ от 36 квадратни метра.

Снимка 314482

Източник: пресцентър МВР

След като заловили мъжете на мястото на нивата с нелегални насаждения, полицаите обискирали домовете на лицата. В хода на действията си на територията на община Мездра органите на реда открили кашон, пълен с изсушен канабис, както и различни пособия и материали за отглеждането на растенията.

Голямо количество от дрогата било открито и в автомобила, използван от двамата задържани.

По случая е образувано досъдебно производство. Разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура в София до изясняването на пълната криминална дейност на лицата.