В следствения арест в Бургас на кабел за кабелната телевизия се обеси обвинения за смъртта на 48 годишния немски гражданин Х.Щ. - 34 годишния Р.Г., също немски гражданин.

На мястото на инцидента се отзовала следствено-оперативна група, в която се включили и разследващ полицай и съдебен лекар, които констатирали смъртта на задържания.

Цветанов: Назначена е проверка за самоубийството в Бургас
Още...

Трупът му е изпратен за аутопсия в Катедра „Съдебна медицина" - Бургас, като данните от приключила току-що аутопсия потвърждават причината за смъртта - самоообесване.

По случая е образувано досъдебно производство.

Припомняме, криминалисти от ОДМВР-Бургас разкриха убийството на 48-годишния германски гражданин, чийто труп беше открит вчера. Тялото на чужденеца беше намерено на крайбрежната алея в морския град около 2.50 часа миналата нощ.

Причината за извършеното тежко престъпление е ревност.

След разследването бе изяснено, че тримата чужденци - 34-годишният Р.Г., Х.Щ. на 48 години и 45-годишната С.М. наели заедно квартира в морския град. Те се познавали от клиника за лечение на алкохолни и други зависимости. При идването си в Бургас Р.Г. и С.М. били „двойка".

Дни преди инцидента Х.Щ. изострил взаимоотношенията си с Р.Г. и си купил нож за самозащита. Р.Г. обаче успял незабелязано да му го отнеме.

Във фаталната вечер тримата посетили няколко заведения в Бургас. Продължили да пият алкохол край морския бряг. С.М. си тръгнала към квартирата, а двамата мъже останали сами.

Х.Щ. влязъл в кабинка за преобличане на плажа. Р.Г. го последвал и започнал да му нанася хаотични удари с ножа в корема, тялото и главата.