"Ако досега някои бизнесмени с прякори са се ползвали от някакъв комфорт или някакви привилегии, след като има сигнали за който и да било от тях, съответно ще има проверки."

Това заяви пред Нова телевизия главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров във връзка с акцията, при която бяха извършени проверки в гаражи, паркинги, частни домове и офиси на бизнесмена Красимир Каменов с прякор Къро, бивш бос от ВИС-2, който от години живее в ЮАР. "При акцията бяха събрани веществени доказателства, по които ще се извърши проверка относно допуснати финансови нарушения или престъпления", каза той.

По думите на Тодоров фактът, че към тях дълго време не е проявяван интерес, показва, че са имали някакъв специален статут.

Той увери, че всеки един сигнал за престъпление, който постъпи в МВР, независимо по какъв повод, ще се проверява.

Разследват 30 столични катаджии, които си затваряли очите за нарушения на Семерджиев

Разследват 30 столични катаджии, които си затваряли очите за нарушения на Семерджиев

Всеки, който има някакъв принос, ще получи съответното наказание, увери шефът на столичния кат

Главният секретар на МВР съобщи също, че има образувани 44 дисциплинарни производства срещу полицаи, покровителствали Георги Семерджиев, който през юли предизвика катастрофа на столичния бул. "Черни връх", при която загинаха две млади жени. Тези дисциплинарни проверки имат срок от 3 месеца. През декември ще стане ясно какво ще стане с тези служители, посочи Тодоров. "Вадим нашите гнили ябълки и имаме волята да продължим тази политика", заяви той и произова и другите инситуции, които имат "данни за такива служители" да последват техния пример.

Петър Тодоров коментира и катастрофата на Околовръстния път на София в края на септември, предизвикана от Димитър Любенов, при която загина френски гражданин.

По думите му след инцидента от МВР са искали да задържат двамата служители, за които се смята, че са осигурили "чадър" на Любенов. От прокуратурата обаче заявили, че ареста им ще попречи на разследването. "Това е достатъчно красноречив факт, че да се говори за чадър", смята Тодоров. "Всичко ще се установи в хода на досъдебното производство. Има записи, на които ясно се вижда, че полицаите, виждайки ПТП-то, започват да се движат назад", каза още той.