Апелативното дело срещу Красимир и Николай Маринов - Маргините, Стефан Рангелов, Иво Карагеоргиев, Бисер Илиев и Веселин Тошев беше отложено за 14 февруари.

На днешното съдебно заседание в САС не успя да дойде защитникът на Стефан Рангелов - Стефан Иванов, който е болен. В съдебната зала не дойде и основният свидетел на прокуратурата Димитър Вучев - Демби, който беше глобен от САС с 500 лв.

На следващото заседание Демби ще трябва да бъде доведен принудително, за да даде показания. Принудително трябва да бъде доведен и защитеният свидетел Иво Илчев.

Припомняме, прокуратурата протестира оправдателните присъди срещу братята по делото за създаване на организирана престъпна група с цел конкретни убийства.

Останалите четирима подсъдими - Бисер Илиев, Иво Карагеоргиев, Веселин Тошев и Стефан Рангелов - получиха ефективни присъди по обвинението.

На предишното заседание съдът изиска обяснение от главния секретар на МВР Калин Георгиев, който трябваше да обясни защо не е дал информация за оперативно дело. Магистратите приеха обяснението на Георгиев, че не може да даде информация за въпросното дело, тъй като по него все още се води разследване.

Няма да бъде разпитвано поемното лице, което е присъствало на обиска в дома на подсъдимия Бисер Илиев, реши днес САС. Причината е, че човекът е починал още през 2009 година.