По 13 % от заплатата на депутата Волен Сидеров ще бъде удържана в полза на държавата в продължение на 9 месеца. Това е включено в споразумението между Сидеров и прокуратурата, което Софийският градски съд днес одобри във връзка със случая, при който лидерът на "Атака" и съпартиецът му Десислав Чуколов нахлуха в НАТФИЗ "Кр. Сарафов".

Чуколов също ще бъде лишаван от 13% от заплатата си всеки месец, само че в продължение на половин година.

Съдът не прие второто споразумение на Сидеров

Съдът не прие второто споразумение на Сидеров

Върнаха споразумението на прокуратурата

И двамата атакисти са наказани с пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес. Сидеров и Чукалов ще имат и периодични срещи с пробационен служител.

Двамата атакисти присъстваха в залата като не влязоха през централния вход, а от страничния.

След разгледжането на този случаи Сидеров, Чуколов и техните адвокати останаха заключени в съдебната зала по собствено желание до разглеждането на следващото споразумение. То ще бъде разгледано в същата зала от друг съдебен състав.

Прокурор Димитър Петров обяви, че Сидеров се е признал за виновен в заключителния етап на разследването. Прокуратурата е поискала максималният размер пробация, който е 2 години. Обвиняемите Сидеров и Чуколов, обаче, логично са настоявали за минималното наказание, което е 6 месеца. И двамата успяха да отвоюват по-малко от исканото от прокуратурата наказание.

Запитан как си обяснява поведението на атакист номер 1 прокурорът отсече: "Осъзнал се е".

Според представителя на държавното обвинение, едва ли човек може да е доволен от това да осъди политик. Той констатира, че е постигнато най-важното - кратък и справедлив процес, както и своевременно наказание.