Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на мъж за умишлено убийство, извършено по особено жесток начин. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Обвиняемият В. Вълчанов бил приятел с жертвата К. П. Подсъдимият решил да отнеме живота на своя познат, защото смятал, че е загубил пара заради него.

На 08.08.2023 г. Вълчанов предложил на пострадалия да се разходят и К. П. се съгласил. След разходката двамата отишли в дома на В. Вълчанов в гр. София, ул. "Г. С. Раковски". Обвиняемият поканил жертвата в спалнята, където имало маса, а до нея била поставена метална гира с тегло от 4 кг. Подсъдимият нанесъл девет удара с гирата на К.П. в областта на главата.

В резултат на получените травми К.П. починал. След инцидента В.Вълчанов напуснал дома си. Той се върнал час по-късно, заедно с друг свой познат - К.С. Двамата започнали да разчленяват тялото на починалия.

На сутринта В. Вълчанов и К. С. изнесли от жилището общо 5 чувала с останки, опаковани със стреч фолио и ги заровили на различни места в Природен парк Витоша. На различни места изхвърлили и ползваните от тях пособия, както и телефоните на убития.

Съдът остави в ареста и заподозреният за убийството с разчленяване в София

Съдът остави в ареста и заподозреният за убийството с разчленяване в София

Определението не е окончателно