Хора от "Атака" готвят убийството на Павел Чернев.

Това заяви, цитиран от Дарик радио, Емил Иванов, който е следовател в Националното следствие и води делото срещу лидера на движение „Атака" по случая „Автомагистрала Тракия".

Във връзка с отправените заплахи за живата на депутата, Главният прокурор разпореди той да бъде охраняван от Националната служба за охрана, но по думите на следователя за момента няма да бъде осигурена охрана на депутата.

Павел Чернев е основният свидетел по делото срещу Волен Сидеров и по думите на следовател Емил Иванов, ако Чернев бъде убит, обвиненията срещу Волен Сидеров няма да бъдат доказани.

Тази сутрин Чернев е разпитван в Софийски градски съд. Припомняме, Чернев бе последователно отстранен и от партия Атака, и от парламентарната група на националистите.

"Чия политическа кариера прекратяват моите показания, които и днес ще бъдат дадени?! На Джордж Буш ли?! На един единствен човек!", коментарът Чернев, като заяви, че е напълно убеден кой заплашва живота му.

По думите му има кръгове в "Атака", способни да организират покушение.
Откакто е изобличил в лъжа лидера на "Атака" и разкрил вината му за инцидента на магистралата, Павел Чернев е бил заплашван няколко пъти, стана ясно още в кулоарите на съдебната палата. 

Волен Сидеров заяви от своя страна, че никой от партията му не е отправял заплахи за живота на Павел Чернев.

Според него това е поредната партенка и черен PR, свързан с началото на предизборната кампания на Сидеров.
Междувременно стана ясно, че на 6 септември официално ще бъде издигната кандидатурата на лидера на Атака за президент.