Специализираният съд оставя в ареста тримата участници в група за рекет, задържани и обвинени от специализираната прокуратура.

Тримата бяха задържани вчера, а операцията е проведена в София, Приморско и Белово. Припомняме, групата е от четирима души, но един вече се намира в Бургаския затвор. Единият от задържаните вчера, ръководител на групата е Борис Аврамов, брат на депутата Димитър Аврамов. Данаил Петков и Пламен Дренков са двамата обвинени за участие в групата на Борис.

Дренков и Петков са обвинени за участие в група с ръководител Петър Петров, а в същото време Аврамов е обвинен за ръководител на групата. Към момента Петров се намира в Бургаския затвор, осъден за незаконно оръжие.

В случая са използвани и специални разузнавателни средства, 15 свидетели са дали показания, като единият е с тайна самоличност, оперативен работник от ГДБОП е следил групата. Съдът реши, че тримата могат да извършат и друго престъпление, ако са на свобода, но решението не е окончателно и може да се обжалва.

Според защитата, двама от свидетелите, оплакващи се от изнудване, всъщност са длъжници и става въпрос за търговски отношения, за което има и документи.

Защитата твърди, че това са свидетелите са Румен Трифонов и Крум Гюзелев. Гюзелев взел 10 000 лв. и върнал 5000 лв. Трифонов взел 20 000 лв. за доставка на устройства за биткойни, платено му е по банков път, но нито доставил техниката, нито върнал парите, коментира защитата.

 

Убийството на данъчния служител не е разкрито

Убийството на данъчния служител не е разкрито

Срещу Борис Аврамов обвинението е за изнудване

Припомняме, Димитър Аврамов бе народен представител от ГЕРБ в предишното Народно събрание, а на последните избори се появи в листите на ДПС и бе избран за народен представител от Монтана. Припомняме, че и самият Димитър Аврамов е подсъдим за търговия с влияние.

Събрани са доказателства, че групата е възлагала поръчки за следене и нанасяне на побой над застреляния на 19 декември 2017 г. в София директор на звено "Фискален контрол" в НАП Иво Стаменов.

Днес спецпрокуратурата съобщи, че не е разкрила убийството на данъчния служител Иво СтаменовНямаме доказателства, че задържаните на 3 юли са извършили убийството, заяви Господинов.

Припомняме, на 18 декември в центъра на столицата 43-годишният Стаменов бе прострелян на път за работа. Директорът на отдел "Фискален контрол" в НАП беше прострелян в дясното рамо, като бяха засегнати големи кръвоносни съдове. След две операции състоянието му беше стабилизирано.

На 12 януари беше съобщено, че Иво Стаменов е починал в болницата.

Стрелбата срещу него бе определена като посегателство срещу държавността.