Софийският градски съд ще направи втори опит за даване на ход на делото срещу бившия депутат от ДПС и зам.-председател на парламента Христо Бисеров.

Този път ексдепутатът дойде в Съдебната палата и то точно в обявения час на заседанието - 10 ч., заедно с адвоката си Христо Ботев. Бисеров и защитникът му обаче всячески се опитаха да заобиколят медиите и влязоха в съдебната зала без да дават изявления. През октомври процесът срещу бившия зам.-председател на НС бе отложен, тъй като подсъдимият бил приет в болница предишния ден.

Босеров отговаря пред българското правосъдие за неплащане на данъци, както и заради това, че не е декларирал сделки с валутни ценности и е затаил истина в писмена декларация.

Делото срещу Бисеров тръгна по същество. "Разбирам в какво ме обвиняват, но не разбирам защо", заяви Бисеров пред магистратите. Съдът конституира като граждански ищец Министерството на финансите. Ведомството претендира Бисеров да изплати обезщетение 18 965 лв. в едно със законовата лихва.

Съпругата на Бисеров - Мария Бисерова, бе заличена от списъка със свидетелите, защото като негова близка тя има право да не дава показания.

От списъка със свидетели бе заличен и доведеният син на ексдепутата Ивайло Главинков.

Съдът намери за основателно изявлението на защитата на Бисеров – адвокат Христо Ботев, който заяви, че има процесуална пречка Главинков да свидетелства.

Съдът подчерта, че лице, което е обвиняемо, ще бъде пречка да свидетелства в днешното заседание. Случаят на Главинков е именно такъв, тъй като той е привлечен като обвиняем по друго производство.