Агресивен пътник във влак е задържан от полицията в Пловдив, съобщават от Областната дирекция на МВР. Мъжът е 31-годишен и е от Панагюрище.

Сигналът за нарушение на обществения ред във влака от Пловдив за Панагюрище е получен от органите на реда около 9.10 ч. в неделя. По предварителни данни преди потеглянето на влака на Централната гара в Пловдив панагюрецът се качил и легнал на няколко седалки. Кондукторът му направил забележка, а след това му наредил и да напусне влака, защото се оказало, че няма билет. Нередовният пътник обаче се разярил. Стигнало се до опит за саморазправа спрямо служителя. Агресорът последвал и в разрез с правилата влязъл след него в локомотивната кабина, където ударил машиниста.

Веднага бил сигнализиран екип на жандармерията, осигуряващ обществения ред на територията на гарата. Униформените отвели мъжа в полицията. Той е с множество криминални прояви и присъди. Срещу него е образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди - чл. 131, ал. 1, т. 12 от НК.

Мъж нападна кондуктор във влака Видин-София

Мъж нападна кондуктор във влака Видин-София

Нападателят не е задържан

Панагюрецът е привлечен като обвиняем и е задържан за срок до 72 часа.