Полицията задържа 12 души и намери голямо количество канабис, тротилова пресовка и преработен газов пистолет при спецакция в с. Новачене.

Около 11 часа е извършена проверка на частен адрес в с. Новачене, обитаван от криминално проявен 24-годишен ботевградчанин. В една от стаите е открит полиетиленов плик под формата на топка, с около 50 грама канабис.

На входа на къщата, полицаите са посрещнати с ножица в ръка от майката на младия мъж, която удря полицай по главата с домашен телефон и захапва по ръката негова колежка, която опитва да вземе ножицата. 24-годишният и 46-годишната му майка са задържани за 24 часа. По двата случая са образувани досъдебни производства.

В рамките на операцията, около 15 и 30 часа, полицаи проверяват и друг адрес в село Новачене, където живее 23- годишна жена, адресно регистрирана в с. Скравена. На втория етаж на къщата те намират пластмасов кош за пране, пълен със стръкове свеж канабис, тротилова пресовка без капсул детонатор и преработен газов пистолет.

Множество стръкове засаден канабис са открити и в двора на имота. 23- годишната е задържана за 24 часа. По случая също е образувано досъдебно производство.

В хода на полицейските действия и цялостната престъпна дейност на двамата задържани в с. Новачене до настоящия момент са задържани още петима души. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.