Хванаха недекларирани 25 000 евро на ГКПП Малко Търново. Контрабандната валута е открита при проверка на лек автомобил БМВ с румънска регистрация.

Колата е пристигнала около 22 и 15 часа вечерта на 22 февруари, в посока от България към Турция. Шофьорът на автомобила и неговият спътник са заявили пред българските митнически служители, че не пренасят стоки, валута или валутни ценности за деклариране. Те са уточнили, че носят само малки суми пари, които не подлежат на деклариране.

При последвалата проверка на автомобила и пътниците, митничарите откриват първо 100 банкноти в купюри по 50 евро под стелката на шофьорското място. Друга пачка със 100 банкноти по 50 евро е открита в жабката на автомобила в плик, между списания и документи. В раница с личен багаж и в джобове на яке, оставено върху задната седалка, са открити други 15 000 евро в различни купюри.

Общата сума от 25 000 евро е собственост на шофьора на автомобила-румънски гражданин с адресна регистрация в град Констанца. Недекларираната валута с левова равностойност 49 000 лева е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата.

Срещу румънския гражданин с инициали С.Т. е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците.