Полицаи задържаха ботевградчанин след гонка и удар в полицейска кола, опитал да избяга от проверка. 41-годишния задържан има две присъди за управление в нетрезво състояние.

Около 18 часа вчера, при обход в Ботевград, автопатрул забелязва лек автомобил "Субару", който форсира рязко на кръстовище в града. Нарушителят бяга бързо от мястото и последван от полицаите до района на основно училище, докато се движи в насрещната лента срещу патрулния автомобил.

Униформените подават звуков и светлинен сигнал за спиране, на шофьорът опитва да избяга и удря автомобила им. При тест за употреба на алкохол, дрегерът отчита положителни резултати. 

Междувременно за оказано неподчинение на полицейски служители в ареста попада и 54- годишен самоковец. Около 19 и 10 часа на 2 октомври автопатрул на РУ- Самоков получава сигнал, че в района на Продановския рид се движи микробус с крадени коне.

Полицаи веднага тръгват към мястото, но водачът бяга към махала в Самоков. На разклона за местността "Червената земя" микробусът опитва да изтласка последвалия го полицейски автомобил, удряйки го в предната дясна врата, след което ускорява и се укрива в махалата.

След няколко часа микробусът е намерен и иззет, а водачът задържан. Справка установява и че 54-годишният мъж е неправоспособен водач и шофира без СУМПС в едногодишния срок от наказването му за същото деяние. Във връзка с това срещу нарушителя е започнато и бързо производство за извършено престъпление.