Служители на Областната дирекция на полицията в Пазарджик и Национална служба "Полиция" предотвратиха убийство и заловиха неговия поръчител.

В края на март пазарджишките полицаи получили информация за подготвяно покушение срещу местен бизнесмен.

Срещу възнаграждение от 7 000 евро 44 - годишният криминално проявен Г.К., известен с прякора "Брус Ли" от Белово, се свързал с мъж от Пазарджик и му поръчал да отвлече и убие 43-годишен пазарджишки бизнесмен.

Дори платил на наемника 10 % от сумата в аванс.

Криминалистите, работещи по случая, бързо установили, че мотивът за покушението е стара вражда и остър конфликт между поръчителя и бизнесмена.

След извършените обиски в дома на "Брус Ли" и братовчед му Г.С. /32г./, също от Белово, са открити множество старинни монети от различни исторически епохи, както и други археологически находки, металотърсач и компютърна конфигурация.

В къщата на братовчед му криминалистите намерили 6 пръчки взривно вещество-лазурит, с обща маса около 1200 грама, нападателна граната, два електродетонатора и огнепроводен шнур, а в една от стаите се натъкнали на множество авточасти от  "Ауди".

"Брус Ли" е известен като иманяр и търговец на археологически находки, уточняват от пресцентъра на МВР.

Г.К. и братовчед му са задържани с полицейски заповеди за 24 часа, а с постановление на прокуратурата срокът на задържането е удължен с още 72 часа.

Всички действия на полицията по време на операцията са били извършени под непосредственото ръководство на прокурор от районната прокуратура и наблюдавани от Окръжна прокуратура-Пазарджик и Апелативна прокуратура-Пловдив.