Старозагорските криминалисти заловиха извършителите на множество кражби на акумулатори. Задържани са двама братя, единият от които е с 11 присъди, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 11 януари в РУ - Стара Загора бил получен сигнал, че са откраднати акумулаторите на товарен автомобил "Камаз", паркиран на ул."Войвода Ст. Черногорски".

При извършения оглед било установено, че неизвестно лице чрез използване на техническо средство, е отнело шест акумулатора от три товарни автомобила "МАН", "Камаз" и "Шкода Европа".

Седмица по-късно била извършена кражба на два акумулатора "Монбат" от товарен автомобил "Мерцедес", паркиран в складова база в кв. "Индустриален".

На 22 януари били откраднати още шест акумулатора от два автобуса "Сетра" и автобус "Ман", паркирани на автобусното обръщало в кв. "Железник".

В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия, непосредствено след последните кражби, старозагорските криминалисти заловили извършителите - двама братя съответно на 36 и 39 години от Стара Загора.

В лек автомобил "Опел Астра", с който двамата се придвижвали, били открити шестте акумулатора, предмет на последните кражби в кв."Железник".

В периода от 1 ноември миналата година до 22 януари двамата извършили още 10 кражби на акумулаторни батерии от товарни автомобили и автобуси на територията, обслужвана от РУ - Стара Загора. Отнетите акумулатори били предавани в пунктове за изкупуване на цветни и черни метали.

Двамата братя са задържани, с постановление на районна прокуратура на 36-годишният, който е с 11 присъди за кражби, е наложена 72 часова мярка. Направено е искане за постоянна мярка "задържане под стража".