Контрабанда на облекла за близо за 127 000 лева е предотвратена при проверка на товарен автомобил на ГКПП "Лесово", съобщиха от МВР.

Контрабандата с спипана в рамките на съвместната операция "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), Агенция "Митници" и Националната агенция за приходите (НАП).

На 19 юли т.г. камионът с чужда регистрация пристигнал на граничния пункт на трасето за влизане у нас. Тирът бил шофиран от турски гражданин, който представил документи, че превозва от Турция за Румъния през България текстилни изделия, обувки и колани. Превозното средство било избрано за щателна проверка, при която в товара са открити 62 колета с недекларирани текстилни изделия. В имало общо 6660 недекларирани спортни екипа, детски и мъжки панталони, ризи и други облекла.

Според извършен експертиза общата стойност на контрабандните текстилни изделия възлиза на 127 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по него продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Ямбол.

Задържаха рекорден брой "маркови" стоки на ГКПП "Лесово"

Задържаха рекорден брой "маркови" стоки на ГКПП "Лесово"

Установени са над 100 000 броя фалшиви маркови стоки